Oplevelser

Oplevelser og omgivelserne omkring Stammershalle Badehotel

Omgivelserne omkring Stammershalle Badehotel

Stammershalle Badehotel ligger på en af Bornholms smukkeste strækninger mellem Gudhjem og og Allinge og blot 2 km fra Tejn, så du skal ikke gå mange skridt, før du står i den unikke bornholmske natur med Helligdomsklipperne og vandfaldet i Døndalen. Inden for gåafstand kan du opleve øens største seværdigheder, kulturhistoriske minder, kunst i international liga og meget mere. 

Fra Stammershalle Badehotel har du let adgang til shopping, sightseeing, kunst, kultur og de hyggelige byer. Busserne går lige fra døren og i receptionen kan du leje cykler. Vi hjælper naturligvis gerne med booking og andet, hvis du har særlige ønsker til lokale oplevelser.

Du kan læse mere om Bornholm her.

Shopping i købstæderne

Stokroserne snor sig blomstrende mod de skæve, små bindingsværkshuse i de bornholmske byer. Allinge, Gudhjem og Svaneke, der er kåret som den smukkeste købstad i Danmark, er altid dejlige steder at gå på opdagelse.

Året rundt bliver der afholdt markeder, hvor du kan opleve kunsthåndværk eller smage øens delikatesser. Fra Stammershalle Badehotel kan du tage bussen mod øst til Gudhjem og Svaneke eller mod nord til Allinge og Hammershus.

Pastariget

De lune havstrømme og mange solskinstimer gør det muligt at dyrke durumhvede på Bornholm. Hos Pastariget dyrker, høster og forarbejder man som de eneste i Danmark durum til prisvindende pasta. I gårdbutikken kan du købe de mange forskellige slags pasta med hjemmelavet pesto og besøge produktionen, hvor ejerne fortællende viser rundt.

Pure Rainforest Chocolate

Hos Pure Rainforest Chocolate laver man kvalitetschokolade i hånden af kakaobønner, der er dyrket og høstet under bæredygtige og etisk ansvarlige forhold. I forlængelse af den åbne produktion, hvor du kan se, hvordan kakaobønnerne bliver til lækker chokolade, kan du besøge den lille café, som er den eneste 100% slavefri chokolade-café i Danmark.

Vingården Lille Ladegaard

Det er ikke uden grund, at Bornholm er kendt som Solskinsøen, for klimaet er mildt og lunt året rundt. Det udnytter man på vingården Lille Ladegård, der råder over øens største vinmark. Her kan du smage lokal vin eller se markerne og gårdens mange dyr. Et dejligt sted for både børn og voksne.

Torvehal Bornholm

Hvis du har besøgt Torvehallerne i København, må du også lægge vejen forbi den bornholmske pendant i Rønne. Gå på opdagelse i de mange specialiteter, nyd en let frokost, en is eller besøg kafferisteriet i baggården.

Hallegaard

Der er mange gårdbutikker på Bornholm, som du kan svinge forbi, når du ser skiltene ved vejen. En af dem er Hallegaard, der laver pålæg og spegepølser efter gamle håndværkstraditioner og uden brug af tilsætningsstoffer. På gården kan du se dyrene, der går ude året rundt, og efter et besøg i butikken kan du slå dig ned i den lille café.

Kunst og Kultur

Nogle af landets – ja endda verdens – mest berømte kunstnere kommer fra Bornholm. Øen har altid været kendt for sine kunstnerkolonier, der har samlet malere, keramikere, glaspustere og andre kreative i inspirerende fællesskaber. Sådan er det stadig, og mange kunsthåndværkere åbner deres værksteder for dig og fortæller om arbejdet med materialerne.

Baltic Sea Glass

De vaser og glas, vi bruger på Stammershalle Badehotel, er resultatet af lokalt kvalitetshåndværk. Ikke langt herfra ligger Baltic Sea Glass, som laver glas og glaskunst i verdensklasse. Du kan besøge værkstedet, hvor pusterne arbejder, og de fortæller gerne om håndværket og processerne, der ligger bag de smukke ting.

Oluf Høst Museet

Oluf Høst er berømt for sine smukke malerier af den bornholmske natur. På museet i Gudhjem kan du opleve hans værker og komme helt tæt på kunstneren med den stærke tilknytning til øen.

Bornholms Kunstmuseum

Der er en vidunderlig udsigt mod Helligdomsklipperne fra Bornholms Kunstmuseum, men det er ikke kun det ydre, der er årsag til, at vi anbefaler stedet. Indenfor kan du opleve kunst i særklasse gennem permanente og skiftende udstillinger fra 1800-tallet og frem til i dag.

Den Bornholmske Natur

Smukke, hvide sandstrande kiler sig ind mellem meterhøje klippeformationer og skaber små laguner i det kuperede landskab. Den bornholmske natur er enestående, og ligner ikke noget, du finder andre steder i Danmark.

Fra Stammershalle Badehotel udspringer mange af øens vandreruter, som tager dig forbi unikke udsigtspunkter og ikoniske seværdigheder. Det er også muligt at leje cykler i receptionen, hvis du ønsker at opleve naturen på hjul.

Troldeskoven

Troldeskoven ligger i badehotellets ”baghave”, og her kan du i foråret se den blå anemone, Apennina, der kun vokser her på egnen. Botaniske oplevelser er ikke det eneste, den dybe skov indeholder. Mod øst finder du en jættestue og rester fra en boplads, der er dateret til bondestenalderen.

Fortsætter du din færd på de snoede stier, kan du også se en frilagt skibssætning, rester fra en jernaldergravplads og bjørnegrotten, som var en del af den zoologiske have, der hørte til Stammershalle Badehotel i 1930’erne. Vil du lære mere om områdets historie, holder vi løbende guidede, historiske rundvisninger, du kan deltage i.

Døndalen

Vores kokke sanker urter i Døndalen, og foruden de smagfulde råvarer er det også her, du finder Danmarks største vandfald. Med en højde på over 20 meter er det et imponerende syn, der møder dig.

Helligdomsklipperne

Helligdomsklipperne er et storslået naturfænomen, der ligger tæt på Stammershalle Badehotel. Sti- og trappesystemer gør turen mellem klipperne fremkommelig, men vi anbefaler, at du har godt fodtøj på, når du bevæger dig rundt mellem de op til 10 meter høje klipper.

Hammerknuden

Tag de gode vandresko på og oplev de mageløse udsigtspunkter, når du går Hammerknuden. På turen kommer du blandt andet forbi Hammerhavnen, Hammerens fyrtårn, Hammershus og Opalsøen, men du bestemmer naturligvis selv, hvor lang ruten skal være.

Opalsøen og Hammershus

Opalsøen er et nedlagt stenbrud, hvor man tidligere udvandt den værdifulde bornholmske granit. I dag er søen kendt for sit smukke, grønne vand, som vovehalse kan zipline over. Det er muligt at gå en kort tur omkring søen, så du kan opleve den fra alle vinkler.

Fra Opalsøen er der ikke langt til Nordeuropas største borgruin Hammershus. Det historiske sted har siden middelalderen spillet en afgørende i rolle i dramatiske begivenheder, og i dag er det nok øens mest kendte og velbesøgte seværdighed.

Baltic Yacht

Klippekystens markante konturer træder tydeligt frem fra havsiden. Oplev det særegne landskab med Baltic Yacht, der sejler fra Gudhjem mod Stammershalle til Hammershus på de smukkeste solnedgangsture.

Ertholmene Christiansø og Frederiksø

Ertholmene, Christiansø og Frederiksø udgør Danmarks østligste punkt og er bestemt et besøg værd. En pragtfuld natur, sæler, som soler på klipperne, og et fantastisk fugleliv venter på øerne, der ligger en kort sejltur fra Gudhjem.

Hammerhavnens Bådfart og M/S Thor sørger for overfarten, og tager dig også med på en spændende tur, der sejler ind i de imponerende klippehuler. Spørg i receptionen, hvis du er interesseret i en sejltur.

Kaffeslottet

På toppen af bakken ved havnen i Gudhjem ligger ”kaffeslottet”, som det bliver kaldt i folkemunde. Det blev opført som feriehus af en kaffegrosserer i 1912, og blev bygget af dele fra den nedrevne banegård i København. Derfor ligner det heller ikke andre bornholmske byggerier.

Golf

I samarbejde med Rø Golfklub, der råder over to anerkendte baner, tilbyder vi et dedikeret golfophold med greenfee alle dage. På Old Course får selv den kræsne golfspiller en udfordrende oplevelse i et kuperet terræn med udsigt over klipper, søer og Østersøen. New Course er en af Danmarks længste og smukkeste baner med panoramavue over Østersøen og Christiansø.

Hotel & Gourmet Restaurant

Ægte Badehotelsstemning på Bornholm