Årets Gericke / Årets Ret 2015……..

Søndag den 20. september deltog Stammershalle Badehotel i Årets Gericke/Årets Ret 2015, hvor vi var nomineret i hele to kategorier – Daniel Kruse i kategorien Sødt & Ost og Henrik Petersen i særprisen Årets Betjening.  OG VI VANDT DEM BEGGE !!!
Vi er bare så stolte over at vinde hele to kategorier. Det er bare så dejligt at kunne repræsentere Bornholm og provinsen, når hele feltet – på nær os og Henne Kirkeby Kro, kommer fra hovedstaden. At slå så prominente restauranter som Noma, Geranium og Taller, er bare STORT. At konkurrencen og den efterfølgende gallamiddag så også foregår i en hyggelig og kærlig atmosfære blandt gode kolleger gør ikke glæden mindre. En stor tak til foreningen Danske Madanmeldere, som står bag konkurrencen for en kæmpe oplevelse, som vi sent vil glemme.

Foreningen af Danske Madanmeldere blev startet i 1999 med henblik på at skabe samarbejde mellem de danske mediers restaurantanmeldere og kåre de bedste af de retter, som anmelderne havde oplevet i løbet af året. Foreningen blev skabt i en tid, hvor hverken Noma eller manifestet for det nye nordiske køkken var født. Det giver en værdifuld indsigt i den gastronomiske udvikling gennem årene. Foreningen har pt. 13 medlemmer og tæller blandt andet: Sandra Brovall/Politiken, Helle Brønnum Karlsen/Smag & Behag, Bent Christensen/Den Danske Spiseguide, Søren Frank/Berlingske, Jesper Uhrup/Gastro og Ole Troelsø/Børsen.

Det centrale fokus i foreningen er kåringen af Årets Ret.  Hvert år siden 2000 er Årets Ret blevet kåret. Alle de toneangivende kokke har gennem årene genskabt de nominerede retter for madanmelderne, og ved den store gallamiddag om aftenen kåres Årets Ret i de forskellige kategorier. I år er årets gallamiddag søndag den 20. september, og middagen forestås af Vivi Schou fra Babette i Vordingborg sammen med leverandører fra Sydhavsøerne.